Najava press konferencije i promocije kratkog dokumentarnog filma “Sigurne kuće u FBiH – sigurno mjesto za žene i djecu u FBiH”

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić zajedno sa direktoricama sigurnih kuća u Federaciji Bosne i Hercegovine poziva vas da zajedno obilježimo početak ovogodišnjih 16 dana aktivizma, kampanje u borbi protiv nasilja nad ženama i djevojčicama.

Kako bi podigli svijest o važnosti informisanja i promoviranja prevencije rodno zasnovanog nasilja, informisali javnost o važnosti sigurnih kuća kao mehanizma zaštite žrtava rodno zasnovanog nasilja pripremili smo nekoliko aktivnosti kojima želimo obilježiti početak ovogodišnje kampanje; to podrazumijeva kratki dokumentarni film o sigurnim kućama u FBiH, izložbu o radu sigurnih kuća, a po prvi put predstavit ćemo vam i web stranicu koja će biti jedinstven izvor informacija o sigurnim kućama i načinu prijavljivanja nasilja.

Ovoga dana bit će potpisana i Opća deklaracija o saradnji Federalnog ministarstva rada i socijalne politike i sigurnih kuća u FBiH protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici u Federaciji Bosne i Hercegovine.

S tim u vezi, pozivamo da zajedno s nama obilježite početak kampanje 16 dana aktivizma u ponedjeljak, 27. novembra 2023. godine s početkom u 10:00 sati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu na Grbavici.